Kultakeskus Oy osti ruotsalaisen AB Sporrong konsernin osakekannan

Kultakeskus Oy on ostanut 6.7.2018 allekirjoitetulla kauppasopimuksella ruotsalaisen AB Sporrong konsernin osakekannan. Myyjänä oli Midway Holding AB (publ).

Sporrongin ostaminen tukee vahvasti Kultakeskuksen kasvustrategiaa. AB Sporrong on vuonna 1666 perustettu, yrityslahjojen, palkitsemistuotteiden ja urheilupalkintojen sekä yrityksen perustamisesta lähtien tehtyjen metallisten virkapukujen nappien valmistaja ja toimittaja. AB Sporrongille on myönnetty Ruotsin kuninkaallinen hovihankkija –tunnus.

AB Sporrong konserniin kuuluvat emoyhtiö Ruotsissa, myyntiyhtiöt Suomessa ja Norjassa sekä tuotanto- ja myyntiyhtiö Virossa. Sporrongilla on lisäksi vientiä Tanskaan, Latviaa, Liettuaan ja Iso-Britanniaan.  Sporrongin liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 100 työntekijää.

Kaupan myötä Kultakeskus Oy:stä tulee Pohjoismaiden ja Baltian johtava jalometalli- ja palkitsemistuotteiden valmistaja. Tämän kaupan jälkeen Kultakeskus konsernin liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 250 työntekijää.

Kultakeskus Oy on 1918 perustettu jalometallituotteiden valmistaja, maahantuoja ja tukkukauppa, jonka pääkonttori ja tehdas ovat Hämeenlinnassa. Keväällä 2016 Translink toimi Kultakeskuksen johdon neuvonantajana, kun se hankki Yhtiön osakekannan sen silloiselta omistajalta.

Lisätietoja:
Mikko Katramo, +358 400 158 399, mikko.katramo@translinkcf.fi

Jari Lauriala, +358 400 918 855, jari.lauriala@translinkcf.fi